Gönderen Konu: Bluestacks Tarzı Program [Android Telefonlar İçin]  (Okunma sayısı 5029 defa)

Çevrimdışı Gökbörü

  • Rehber Kur-an, Hedef Turan.
  • 85.Seviye Üye
  • *
  • İleti: 759
  • Rep Puanı : 54
  • Cinsiyet: Bay
  • FENERBAHÇE
  • 247 Mesajı Toplam
    369 Kere Beğenildi
  • COC Nick : Utku
  • Klanım : 1453
Bluestacks Tarzı Program [Android Telefonlar İçin]
« : 26 Ocak 2014, Pazar - 13:51 »
Android Telefonunu Uzaktan Görme ve Kontrol Etme

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Hiç Android telefonunuzun ekranını masaüstünüzde görebilmeyi ya da maouse ve klavye ile kontrol etmeyi dilediyseniz, size bu basit klavuz ile Android’inize nasıl uzaktan bağlanıp kontrol edebileceğinizi göstereceğiz.
Neden bağlantı kuracaksınız? Bu eğitim bittiğinde, bir monitörde arayan kimliği gibi kullanarak, monitörünüzde yan diğer bildirim kutuları boyunca sağ Android bildirimleri koyarak ve ekran görüntüleri ve Screencasts alma için harika olan, telefonunuzun ekranını masaüstünüzde görebileceksiniz. Ve hatta eğer telefonunuz rootluysa (ve olmalı da! rooting bir çok özelliğe ulaşmanızı sağlar) Android telefonunuzu, bilgisayarınızın klavye ve mouse’u ile kontrol etme olanağı sağlayacaktır. Minik bir ekrana yavaş yavaş data girişi yerine Remote keyboard/mouse(Uzaktan klavye/mouse) kontrolü, harika bir şey. İkna oldunuz mu? Harika! Haydi başlayalım.


Nelere ihtiyacımız var
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Bu hile için bir kaç şeye ihtiyacımız olacak, hepsi de size bir maliyet çıkarmayacak şeyler. Aşağıdaki parçaları temin edin:

   -Android device (Android Telefonunuz)
   -USB bağlantı kablonuz
   -http://developer.android.com/sdk/index.html (işletim sisteminize uygun olanı seçip) download edin. (Windows kullananlar installeri atlamalı ve Zip’i almalılar)
   -Java tabanlı AndroidScreencast’i buradan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap indiriyoruz.

   -İsteğe bağlı: Siteminizde java yoksa, buradan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap indirin.

Android SDK configuration (Yapılandırma)
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Bunun için Windows 7 machine kullanıyoruz ama Windows, Mac OS X, ve Linux için SDK pack olduğu için, OS için Java uygulamalarında sorun çıkacağını sanmıyorum.
Yapmamız gereken ilk şey Android SDK yapılandırma. Burada bir Windows installer var, biz atlamayı tercih ediyoruz. Eğer ki Android telefonunuz dışında birşey için kullanmayacaksanız SDK pack içindeki her şeyi kurmanıza gerek yok.

Arşivi indirin ve android-sdk-windows dosyasını extract diyerek çıkarıyoruz. Klasörü açıyoruz.SDK Manager.exe dosyasına tıklıyoruz.SDK pack ihtiyacımız olan birkaç yardımcı uygulamadan eksik olarak geldiği için update etmemiz gerekiyor. SDK Manager’i çalıştırdığımızda bir kaç pencere aniden açılacak ve şuna benzeyecek:
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Android SDK Platform-Tools’u kontrol etmek için bir kaç dakikanızı ayırın. Tools kısmına ihtiyacımız var fakat diğerlerine değil. Diğerleri sadece diskinizde yer kaplar ve zaman kaybına yol açar ve fazladan indirme için beklemeniz demek. Download tamamlanınca SDK Manager’i kapatabilirsiniz.
Androidiniz ile PC’niz arasında bağlantıyı kontrol etme
Bu noktada USB kablonuz ile Android’inize bağlanmayı deniyeceksiniz. android-sdk-windows dizinini iki kere kontrol edin ve platform-tools isimli dosyayı gördüğünüze emin olun (eğer göremiyorsanız, SDK manager’i tekrar çalıştırın ve Android SDK Platform-tools’u indirip indirmediğinizi iki kere kontrol edin.
Dizini açın, içinde adb.exe isimli bir uygulama olması gerekir. Komut istemi açın ve adb.exe yi tutup sürükleyin. Komut olarak devices yazın ve adb.exe’ye geçin. Aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi;
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

İki şeyden biri olacak: ilki, takılı aygıtların listesi (yukarda görüldüğü gibi) veya ikincisi; adb, Android aygıtı için arama yapacak ve bulacak. Bağlantı aşamasındaki hataların %99’u adb.exe devices düzgün yüklenmesi ile düzeltilebilir.
AndroidScreencast ile PC’niz ve Android Aygıtı arasında bağlantı oluşturma
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Daha önce kopyasını oluşturduğunuz androidscreencast.jnlp’yi alın ve android-sdk-windows klasörüne kopyalayın. Aynı dizinde olmasına gerek yok ama yine siz düzeni koruyun. Dosyaya çift tıklayın ve Java loading ekranı göreceksiniz yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi. İlk çalıştırmada, normalde olduğundan fazla süre gerekir bu yüzden sabırlı olun, ve eğer hata alırsanız geri dönüp adb.exe devices(aygıtları) iki kere kontrol edin ve bu size Android aygıtların listesini gösterecektir.. İşimiz bittiğinde Android’in ekranı şöyle gözükecek:
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Bu noktada rootlanmamış telefonlar ekranı görebilir, üçüncü parti araçları kullanarak bir ekran görüntüsü alabilir (ne yazık ki burada ekran görüntüsü alacak tool yok) veya built-in screencasting tools kullanarak ekran görüntüsünün videosunu çekebilir. Eğer root’lanmış bir aygıtınız varsa yalnızca ekranı görmekle kalmaz, ekrandan menüde gözüken yerlere tıklayarak direk komutlar verebilirsiniz (home, menu, back, vs.). Rootlanmış ve rootlanmamış her iki kullanıcı da basit dosya browserini kullanabilir ama uzaktan görme ve kontrol gibi amacımızın büyük bir kısmına sınırlama koyar. Ne zaman uzak bağlantı kurup kontrol etmek istersek USB kablosu ile bağlanın ve androidscreencast.jnlp’yi çalıştırın.

Kaynak: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap



Gökbörü 'nin Mesajlarını Beğenen 2 Kullanıcı: Furkann1 (18 Şubat 2014, Salı - 18:02), Gencebak17 (11 Şubat 2014, Salı - 18:31)