Gönderen Konu: taktik  (Okunma sayısı 1572 defa)

Çevrimdışı mustafa430

  • 22.Seviye Üye
  • *
  • İleti: 67
  • Rep Puanı : 3
  • Cinsiyet: Bay
  • Durumum:
  • 1923türk3
  • 17 Mesajı Toplam
    18 Kere Beğenildi
  • COC Nick : muah
  • Klanım : arıyor
taktik
« : 04 Temmuz 2013, Perşembe - 19:28 »
!!! ALINTIDIR !!!

Köyüme gelen saldırılarda sürekli kupa kaybediyorum, saldırılarda kupa kaybetmememin bir yolu var mı?

İlk öncellikle köy binanızı mutlaka köyün ortasında tutun, eğer düşman köy binanızı yıkarsa direkt olarak savaşı kazanır ve kupa kaybedersiniz. Benim burdaki size önerim köyünüzü kurarken kurlumunu köy binası merkezli tutun ve etrafını surlar ile çerçeveleyin. Ardından savunma binalarınıda bunun etrafına kurun. Bu sayede savaşı ve kupalarınızı kaybetme şansınız düşecektir. Size örnek olarak aşağıdaki ekran görüntüsünde kendi köyümün dizilimini göstermek istiyorum. Köyünüzü kurarken benimkine benzer bir sistem yapabilirsiniz.


Köy binanınızı mutlaka merkeze kurun.

Savaşlarda kupa haricinde sürekli altın ve iksir kaybediyorum, bu gelişimi mi etkiliyor. Nasıl daha az altın ve iksir kaybedebilirim?

Köy binanızın eğer seviyesi yüksek değilse illa ki birşeyler surların arkasında kalacaktır. İksir ve altın depolarını surların içinde bırakmaya çalışın. Bu sayede düşman askerlerinin bunları yağmalaması biraz daha zor olacaktır.



Yeşil taşlarımı harcadım ve şuan yeşil taşa ihtiyacım var fakat satın alma gibi bir durumum yok. Nasıl yeşil taşlardan kazanabilirim?

Oyuna yeni başladıysanız ve bu soruyu okuyorsanız size önerim gereksiz yere yeşil taşlarını harcamayın. Şimdi gelelim sorumunuzun cevabına; Köyünüzün başından beri etrafta olan ağaç, taş ve kütük gibi engelleri kaldırsanız bunlardan az da olsa yeşil taş kazanabilirsiniz. Böyle biriktirerek uzun sürede olsa da ihtiyacınız olanı karşılamış olursunuz. Daha fazla yeşil taş kazanmak için ise yapmanız gereken başarımları yapmak. Açıkası ben yeşil taş kazanmak için ”1250 kupaya ulaşma” görevine odaklandım. Bu görev fazlaca yeşil taş verebiliyor.



Fazlaca yeşil taşım oldu bunları en yararlı şekilde nasıl değerlendiririm?

Ben taşlarımla işçi binası yapmıştım ve deneyimim arttıkça iyi ki yapmışım dedim. Çünkü seviyeniz ilerledikçe 2 işçi yetersiz kalıyor. Bu yüzden yeşil taşlarınız ile 3. işçiyi almanız çok mantıklı.



Oyunda bir hayli geri kaldım hızlıca gelişmem için ne yapmalıyım?

Oyuna ayırdığınız zamanı biraz daha arttırmalısınız. Hızlıca gelişmeniz için sıkça diğer oyunculara saldırı yapıp, iksir ve altın yağmalamanız gerekiyor. Goblinlere de saldırarak bunu yapabilirsiniz.



Bina geliştirirken hangilerine öncelik vermeliyim?

Her strateji oyunun ana kuralı olan hammadde önemi burda da geçerli. İksir ve altın üreticilerinin seviyelerini yükseltmek öncelikli hedefiniz olsun ama bunu yaparken savunma binalarınızı da boşlamayın, aksi taktirde biriktirdiğiniz tüm iksir ve altınlar kolayca yağmalanabilir.



Girdiğim klanlardan sürekli atılıyorum. Bir klanda kalıcı olarak kendime yer edinmem için ne yapmalıyım?

Klan arkadaşlarınızla daha fazla konuşabilirsiniz. Aslında bir klandan atılıyorsanız ana sebep asker yardımı yapmamanız veya klanın belirlediği kupa miktarına sahip olmamanızdandır. Klanlar istatisliklerde üst yerlere gelebilmek için kupa sınırlarını sürekli artırıyorlar. Sizin de sıkça saldırı yapıp kupa toplayarak bu limitin altında kalmamanız gerekiyor.



Hangi asker en iyisi, en çok hangisinden basayım?

Hepsi iyi, fakat zayıf noktaları var. Genelde eğer klan arkadaşınıza destek atıyorsanız daha çok okçu ve kılıçlı atın çünkü diğer askerler savunmada pek başarılı olamayacaktır. Saldırı yaparken eğer oyunun başındaysanız balonlarla çokça galibiyet alabilirsiniz. Hava savunmasına dikkat edin. Aksi taktirde kolayca balonlarınız yok olabilir. Saldırı yaparken öncelik olarak devleri çıkartın ve hemen ardından sur patlatıcıları, bu sayede düşman savunma birimleri devlere ateş ederken duvar yıkıcılarınız kolayca surları yıkabilirler. İncelemenin devamında her askerin nasıl kullanacağını açıklayacağım.



Gastronomide hangi askerlerin gelişimine öncelik veremeliyim?

Devler olabilir çünkü onların dayanılıklığı artıkça diğer askerlerinizin işi kolaylaşacaktır. Eğer düşman surları çok güçlüyse duvar yıkıcıları da geliştirebilirsiniz. Her askeri ganstronomide geliştirmek sizin işinize çok yarayacaktır.



Büyü fabrikasındaki büyüleri ne işe yarar?

Burada saldırı yaparken sizin askerlerinize can verebilecek veya düşman binalarına saldırabileceğiniz büyüler yapabilirsiniz. Yıkmakta zorlanacağınız yerlere yıkım büyüsünü kullanabilirsiniz ya da askerlerinizin zorlanacağı bölgeye can verme büyüsünü.

Altın mı daha önemli İksir mi?

Bence altın çünkü surlarınızı ve savunma binalarınızı ve daha da önemlisi köy binanızı geliştirirken çok fazla ihtiyaç duyorsunuz. Bu yüzden altını bol köylerin savunmasını aşabilecek güce sahipseniz saldırmaktan çekinmeyin.

Saldıracak köyleri neye göre seçmeliyim?

Size saldıran köylere geri saldırarak intikam almanız, çok iyi bir taktik olmaz. Daha çok saldır kısmından köy arayarak savunması güçsüz olan köylere saldırın. Köy binası dışarıda ve kolayca yıkılabilecek olan düşmanları sakın kaçırmayın.



Kara İksir nedir, ne işe yarar?

Oyuna yeni gelen bir hammadde. Aynı zamanda an itibariyle en değerli maddede. Bu yüzden kara iksirlerinizi korumaya çalışın. Barbar kral veya okçu kraliçe yapmanızda size yardımcı olacaktır.

——

Yazımın buraya kadar olan kısmında soru cevap şeklindeydi. Devamında da oyunda bulunan askerlerden bahsetmeye çalıştım:

Barbar: Herhangibi bir binaya saldırlar,öncelikleri yoktur. Saldırlarda sayıları çoksa, iyi iş çıkarabilirler.

Okçu: Surları delmeden uzaktan binaları yıkabilirsiniz, daha çok arkadan yani başka askerleri yolladıktan sonra onları yollayın çünkü canları bir hayli azdır.

Dev: Saldırılarda çokca işinize yarar, ilk olarak bunları kullanın. Dayanıklı oldukları için size savaşı kazandırabilirler. Öncelikleri her zaman savunma binalarıdır.

Duvar Yıkıcı: İlk olarak bunları kullanmayın, devlerin hemen ardından istediğiniz kısmı yıkmak için o kısma yakın yerlerde çıkarın, hepsini bir anda kullanmak yerine parça parça kullanarak surlarla diğer askerlerinizin zaman kaybetmesini engelleyebilirsiniz.

Balon: Kara savunması balonlara karşı etkisizdir.Hava savunmasını yıktıktan sonra kullanabilirsiniz. Çok hızlıca ve öncelikli olarak düşman savunma binalarını yıkar.

Goblinler: Eğer amacınız iksir ve altın almaksa, goblinler işinizi görecektir. Öncelikleri her zaman iksir ve altın depolarıdır.

Şifacı: Savaş sırası askerlerinize destek olarak can basar, bu sayede askerleriniz daha zor ölür. Fakat şifacılar hava savunmasına karşı çok dayanıksızlardır. Kara savunması bunlara karşı etkili değildir. Şifacılar size savaşı kazandırabilir, tabiki doğru kullanabilirseniz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Sihirbaz: Canları çok azdır, ama çok etkili yıkım yapabilirler ikinci veya üçüncü olarak Büyücüleri savaş alanına çıkarın.

Ejdarha: Çok hızlı şekilde düşmanı yıkabilirsiniz. Fakat ikinci veya üçüncü asker birimi olarak savaş alanına sürün, aksi taktirde hava suvunmasına takılabilir.

P.E.K.K.A: Oyunun en güçlü asker birimidir, fazla canları ve vuruş güçleri sayesinde savaşta size büyük avantaj sağlayacaktır.

Barbar Kral ve Okçu Kraliçe ile ilgili…

Bu iki birimde oldukça etkililer ve oyuna yeni katıldılar saldırırken ve savunurken çok önemli işler yapabilirler. Bir yandan köyünüzü geliştirirken bir yandan da Kara İksir üretip bunlardan birini köyünüze katmaya çalışın.

Son olarak size birkaç ipucu daha:
•Kaybettiğiniz savaşları izleyin ve hangi noktan saldırı yediğinize dikkat edin eğer sürekli bu noktadan saldır yiyip kaybediyorsanız o kısma yaylı tuzak ve bomba koyun, bu da işe yaramazsa köyünüzün dizaynını tekrar gözden geçirin.
•Her zaman mutlaka klandan destek isteyin saldırı aldığınızda gelen destek askerler işinize çok yarayabilir. Ama klan arkadaşlarınızın destek isteklerine cevapsız kalmayın.
•Süsleme öğelerine başlangıçta önem vermeyin, bunları ilerleyen zamanlarda yapabilirsiniz.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2013, Perşembe - 21:43 Gönderen: FurkanCeylan »

hakettiğimi düşünüyorsan 1 repi fazla görme-

Çevrimdışı FurkanCeylan

  • Üst Düzey Yönetici
  • Yardımcı Lider
  • *
  • İleti: 3522
  • Rep Puanı : 435
  • Cinsiyet: Bay
  • Durumum:
  • ! ! ! FurkanCeylan.Com ! ! !
  • 1124 Mesajı Toplam
    3673 Kere Beğenildi
    • Twitter;
  • COC Nick : FurkanCeylaan
  • Klanım : 1923TÜRK | Yardımcı Lider
Ynt: taktik
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2013, Perşembe - 21:37 »
Alıntı yaptığımız yeri belirtelim lütfen.