Gönderen Konu: iPhone 6′nın Ekran Boyutu Duyuruldu!  (Okunma sayısı 1045 defa)

Çevrimdışı Gökbörü

  • Rehber Kur-an, Hedef Turan.
  • 85.Seviye Üye
  • *
  • İleti: 759
  • Rep Puanı : 54
  • Cinsiyet: Bay
  • FENERBAHÇE
  • 247 Mesajı Toplam
    369 Kere Beğenildi
  • COC Nick : Utku
  • Klanım : 1453
iPhone 6′nın Ekran Boyutu Duyuruldu!
« : 30 Ocak 2014, Perşembe - 16:42 »
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Cowen and Company analisti Timothy Arcuri’nin yaptığı açıklamaya göre Apple büyük yatırımcılarına dün itibariyle bir yazı göndererek yeni nesil iPhone telefonu için 4,8 inç boyutunda bir ekran kullanılacağını bildirdi. Dünyanın en saygın analistçilerinden KGI Menkul Değerler firmasının analisti Ming-Chi Kuo’da bu yöndeki açıklamaları ile dikkat çekmişti. Yapılan bunca açıklamaya istinaden de Apple CEO’su Tim Cook’un “büyük şeyler üzerinde çalışıyoruz” demesinden sonra yeni nesil iPhone 6′nın ekranının 4,8 inç olacağını söylemek yanlış bir tahmin olmayacaktır.

Apple’ın iPhone 6 telefonu için ekran boyutu ile ilgili çok fazla yazıldı çizildi. Bu yazılanlar arasında en önemli açıklamalardan biri de Display Search’ün yaptığı daha büyük ekranlı bir iPhone üzerineydi. Display Search’e göre Apple iPhone 6 ile birlikte bir model daha tanıtacak ve bu model bir phablet olacaktı. 5,5 inç, 5,7 inç ve hatta 6,0 inç boyutunda ekranlara sahip telefonların milyonlarca satış rakamına ulaşmasından sonra Apple’ın bu segmentte de bir ürün yapacağı açıkçası çok fazla akla yatmakta.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Apple yeni nesil iPhone’da bağlanılabilirliğe de oldukça önem verecek gibi duruyor. Artan kaliteli içeriklere daha hızlı ulaşabilmek adına iPhone 6′da şu anda sektörün kabul ettiği ve en hızlı Wi-Fi bağlantısı olan 802.11ac kullanılacak. Apple iPhone 5S’te 802.11n ile yola çıkmış ve bu konuda özellikle kullanıcılardan büyük bir eleştiri almıştı. Birçok kişi “ya ne olacak ne fark eder Allah için” dese de telefonunu Wi-Fi bağlantı noktası olarak kullanan kişilerin bu durumdan ne kadar müzdarip olduklarını bilemezler (özellikle ben). Bu standardın iPhone 6′lara gelmesi iPhone kullanıcıları için geç kalan bir saadet olarak adlandırılabilir.

İşlemci sektörü böylesine yol almışken ve masa üstü işlemciler ile yarışır olmuşken bu aralar telefon almayı düşünenlerde “beklemeli miyim?” gibi bir soru işareti oluşmakta. Yeni nesil olarak adlandırılan işlemcilerin yaz aylarına doğru (Mayıs – Haziran) çıkması bekleniyor. Bu ürünlerin firmalar tarafından kullanılmaya başlanması ise yaz aylarını bulacaktır. O tarihe kadar beklemek istiyorsanız bu sizin kararınız ama yeni nesil telefonların işlem gücü, çözünürlük, Ram gibi donanımları arttıkça fiyat bantlarının artacağına da inanıyorum. Artan dolar ve euro karşısında her gün düşen alım gücü de bu eğriye eklendiğinde nasıl bir algoritma bizleri karşılayacak hep birlikte göreceğiz.

İyi Forumlar.