Gönderen Konu: İPhone 6 Denemeleri Başladı!  (Okunma sayısı 1309 defa)

Çevrimdışı Gökbörü

  • Rehber Kur-an, Hedef Turan.
  • 85.Seviye Üye
  • *
  • İleti: 759
  • Rep Puanı : 54
  • Cinsiyet: Bay
  • FENERBAHÇE
  • 247 Mesajı Toplam
    369 Kere Beğenildi
  • COC Nick : Utku
  • Klanım : 1453
İPhone 6 Denemeleri Başladı!
« : 06 Şubat 2014, Perşembe - 20:26 »
Apple’ın Safir Cam Üretim Fabrikasında iPhone 6 Denemeleri Başladı!

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Apple farklı olmak adına iPhone 5S’te şimdiye kadar hiç kullanılmayan bir parmak izi okuma sensörü geliştirmişti. TouchID denilen bu sistem ilk çıktığı zamanlarda bazı sorunlarıda beraberinde getirmişti ama ardı ardına gelen güncellemeler ile TouchID yazılımı ve kusursuz sensörü mükemmel işlemeye başladı. Apple TouchID’de safir cam kullanıyor ve bu camın hem mukavemeti hemde ısıl geçirgenliği ile bir çok alanda bunu kullanmak istiyor.

A8 işlemcisnin tabanını safir camdan üretmek isteyen ve iPhone 6′nın ekranında safir cam kullanmayı hedefleyen Apple bu teknolojinin gelişmesi adına GT Advanced firması ile ortaklaşa bir safir cam tesisini Arizona’da kurmuştu. Halen çalışmaların devam ettiği fabrikanın 2014 yılının son çeyreğinde üretime geçeceği konuşulurken gelen son bilgilere göre fabrikada ilk üretimler gerçekleştirilmeye başlandı ve iPhone 6′nın ekranı ile ilgili “alt bileşen” üzerinde çalışılmaya başlandı.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Şubat ayının ortalarında üretime başlayacak olan bu fabrika iPhone 6 ve iWatch saatlerin ekranlarının son şeklinden sorumlu olacak. Apple analisti Matt Margolis’in yaptığı açıklamaya göre Apple safir camın içine ultra ince güneş hücreleri koyarak; kablosuz şarjda bir üst segmente geçmek üzerinde çalışıyor. Apple şirket olarak güneş ışığından enerji yapımını çok fazla kullanan bir firma ve bu tür bir tasarımın özellikle akıllı saatlerde kullanılabilmesi ise oldukça iyi düşünülmüş bir özellik olarak göze çarpıyor.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Bahsi geçen bu “alt bileşen” ile şu anda neyden bahsedildiği ta olarak anlaşılamasa da; safir camın yapısı sebebiyetiyle kırılmaz ekranlı bir iPhone 6 gelme ihtimalini de gözden geçirmek gerekiyor. Gorilla Glass ile ilgilenmeyen Apple bu anlamda büyük bir yeniliğe sahip olacak gibi görünmekte. Bu tarz gelişmeler ise iPhone 6 beklentilerini daha fazla arttırıyor. Apple hem daha büyük ekranlı hemde daha dayanıklı bir iPhone üretirse pazar paylarında çok ciddi değişiklikler olabilir.



Gökbörü 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: Kurmay (06 Şubat 2014, Perşembe - 21:28)